Προβλήματα λειτουργίας του νηπιαγωγείου Ακροποτάμου

Προβλήματα λειτουργίας του νηπιαγωγείου Ακροποτάμου

Αρ. Πρωτ. 4653/19.01.2012

Προς Υπουργό:
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Οργή, αγανάκτηση και έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στους γονείς, στους μαθητές και στους κατοίκους της δημοτικής κοινότητας Ακροποτάμου του Δήμου Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές, αναφορικά με τη λειτουργία του οικείου νηπιαγωγείου. Συγκεκριμένα, στον Ακροπόταμο λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο, για το οποίο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε ζητήσει επανειλημμένως να σταλεί εκπαιδευτικός για το σχολικό έτος 2011-12.  Το αρμόδιο Υπουργείο έχοντας έντονη παραπληροφόρηση δεν προέβη σε καμία θετική ενέργεια.
Αποτέλεσμα ήταν δυο από τα νήπια να εξαναγκαστούν να μεταφερθούν στον Βαθύλακο, που απέχει 12 χλμ. και στη Γουμένισσα, που απέχει 30 χλμ., προκειμένου να είναι παρόντα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως, και το νηπιαγωγείο της γειτονικής δημοτικής κοινότητας Προχώματος, όπου μεταφέρονται τα νήπια απέχει 8 χλμ, ταλαιπωρώντας έτσι γονείς και παιδιά.
Να σημειωθεί μάλιστα, ότι λόγω της απόστασης είναι αδύνατη η πρόσβαση στο νηπιαγωγείο Προχώματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το ζητούμενο και το ανησυχητικό είναι, ότι στις πλάτες των μικρών μαθητών και των κατοίκων του Ακροποτάμου, εκτυλίσσεται ένα παιχνίδι σκοπιμοτήτων και μεροληψιών, με συνέπεια τα νήπια και η τοπική κοινωνία να γίνεται θύμα της κομματικής εμπάθειας, που εκφράζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται γονείς και να στερούνται οι μαθητές την πρόσβαση στην μάθηση, εξαιτίας προσωπικών συμφερόντων και μικροπολιτικών εμπαθειών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του νηπιαγωγείου Ακροποτάμου και να μην ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές, διανύοντας καθημερινά αποστάσεις σε γειτονικές περιοχές; Απάντηση Υπουργείου